Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Албена посреща първите гости, отварят поетапно хотелите

Курортът Албена ще посрещне днес първите си гости, съобщиха от ваканционното селище. Отваря врати хотелският комплекс Калиакра с четиризвездните хотели Калиакра Бийч и Калиакра Маре.

Поетапно ще заработят и други хотели във ваканционното селище. От 15 юни летовници ще приема Maritim Hotel Paradise Blue Albena 5* и Hotel Malibu. На 19 юни отварят Ралица Супериор и Вили Магнолия. От същата дата ще бъде достъпен невероятният аква парк Аквамания, а Хотел Гергана и Вили Вита Парк ще посрещат гости от 25 юни.

От 1 юни ще може да се ползва 25-метровият басейн с минерална вода. Отваря и училището по плуване - Grand Swimming Trainers.

За 30 и 31 май са предвидени безплатни занимания по аеробика, кросфит, зумба и др.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, емблематичният ни морски курорт изработи план за безопасна почивка. Пристигащите моторни превозни средства на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера се дезинфекцират.  На всяко едно от лицата, които влизат в комплекса, се измерва температурата.

При влизане на гостите в хотел, повторно ще бъде измерена телесната температура, след което ще трябва те да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до момента на пристигане на медицинските лица. За целта от курорта ще осигурят достатъчно свободно място за всеки гост.

По време на настаняването персоналът на хотелите ще следи да се спазва социална дистанция. Достатъчно разстояние ще бъде осигурено и в ресторантите. Всички маси и всички столове ще се дезинфекцират постоянно, приборите ще бъдат индивидуално опаковани.

На плажа вече са наредени чадърите, които са на отстояние от 7 метра, за да има повече социална дистанция между хората. Обслужването на плажа също ще става с предпазни облекла и ръкавици. 

c