Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

При строги мерки: Младежкият център в Добрич отваря врати на 1 юни

Младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич отваря врати на 1 юни, съобщиха от Община град Добрич. Посещението там ще става при спазване на строги противоепидемични мерки. Ще бъдат допускани само деца и млади хора, участващи в дейностите и ползващи услугите на Центъра.

Няма да се допуска влизането на придружители на деца и младежи в сградата. Посетителите не трябва да имат симптоми на заболяване.

Дейностите в Центъра ще се осъществяват при спазване на изискването за 4 кв.м на лице и до 20 човека за групови занимания, по утвърден от директора график за ползване на залите и броя участници в тях.

Няма да се допуска събиране на едно място на служители на Центъра, освен ако това не е необходимо за опазване здравето и живота на участник в дейност.

Физическата дистанция между отделните лица е задължителна – 2 метра, както за служители на Центъра, така и за посетители и участници в дейност.

Служителите ще се допускат на работа след подписана декларация за здравен статус и контакти /COVID-19/.

Стриктно ще се спазва алгоритъмът на дезинфекционните мероприятия в Центъра в условията на епидемично разпространение на COVID-19. След извършване на дезинфекционни мероприятия в санитарните помещения, те ще се регистрират в чек-лист с подпис на извършилия ги служител /час, мероприятие, лице, подпис/.

Всички служители задължително ще използват лични предпазни средства – маски, шлемове, дезинфектанти, течен сапун, хартия за почистване на ръце, мокри кърпички, продукти за почистване и дезинфекция, ръкавици и др.

Влизането в Центъра се осъществява само с предпазни маски, шлемове или друго средство, покриващо носа и устата.

При влизане в Центъра всеки участник и посетител се дезинфектира с препарат за дезинфекция на алкохолна основа.  За участници и ръководители /служители/, ползващи Зала №12 – само с репетиционни обувки.

За движение в сградата, с цел спазване на 2 метра разстояние между лицата, при необходимост ще се изготвя маркировка.

c