Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Д-р Ердинч Хаджиев оглави Общинския съвет на Община Добричка

Общинският съветник от ДПС д-р Ердинч Хаджиев е новият председател на Общинския съвет на Община Добричка. До избора се стигна след като на заседанието на ОбС днес съветникът Илдъз Юнус /ДПС/ поиска отстраняването на досегашния председател Дико Иванов /Местна коалиция ГЕРБ /ЗНС/ и избор на нов. Мотиви не бяха посочени.

За периода, в който бях председател на ОбС, съм се старал да спазвам Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация. Мисля, че съм се справил добре с досегашните си задължения, каза Дико Иванов. Той допълни, че въпросът за избор на председател на ОбС е политически и е добре всеки съветник да вземе точно и ясно своето решение. При възстановяването на работата на местния парламент след 20-минутна почивка Дико Иванов подаде оставка. Тя бе прието единодушно от общинските съветници.

За нов председател на ОбС бяха издигнати две кандидатури – на д-р Ердинч Хаджиев и на Пламен Станчев от МК ГЕРБ /ЗНС/. След таен вот д-р Хаджиев бе избран с 11 от общо 16 действителни гласа.

Той благодари на съветниците за коректността, която са проявили и на бившия общински председател. Това говори за изключителна политическа зрялост, посочи д-р Хаджиев. „Смятам, че в нашия ОбС в момента възтържествува политическата логика – каза новият председател – За нашата група в ОбС са гласували повече от една трета от населението на Община Добричка. Така също и за политическата група на БСП”. През всичките тези години ние сме управлявали съвместно и нашата група не бива да остава в страни от управлението на Общината, посочи д-р Хаджиев. „Всички ние тук като общински съветници сме в услуга на хората, които са ни избрали. И аз като председател на ОбС ще продължавам в този дух – да работим за тези хора и ако можем да направим нещо повече за тях”, каза д-р Хаджиев.

c