Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Условна присъда за шофьор от село край Добрич, причинил зверска катастрофа

Окръжният съд в Разград наложи условно наказание от четири години и шест месеца на 31-годишен мъж, причинил катастрофа със загинал. Тъй като обвиняемият е признал изцяло фактите и обстоятелствата по обвинителния акт, наказанието съдът редуцира до три години с четиригодишен изпитателен срок, съобщиха от съдебната институция.
Подсъдимият е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от три години и шест месеца.
Шофьорът от добричкото село Ловчанци е признат за виновен в това, че на 26 ноември 2018 г. на пътя Русе - Варна, в близост до кръстовището за лознишкото село Гороцвет, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на човек.

Както тогава Про Нюз Добрич писа, при тежката катастрофа през ноември 2018 година имаше един загинал и четирима пострадали, сред които 7-месечно бебе и 3-годишно дете. Водачът на камиона – тогава на 29 години, с инициали Н.П. е от село Ловчанци, а товарният автомобил „Мерцедес“ с добричка регистрация, е собственост на фирма „Булпесконтрол“.

След получаване на сигнала за тежката катастрофа службите на реда установяват, че товарният автомобил навлиза в лентата за насрещно движение, удря лек автомобил, в който пътуват петима души. Вследствие на удара, на място е загинал 49-годишният водач на колата. Той е от село Мортагоново. С тежка черепно-мозъчна травма бяха 7-месечно бебе, пострадаха тригодишно дете и майката на децата – Н.З. на 23 г. Мъжът от семейството на 29 години беше в кома. Загиналият по време на инцидента, е негов баща. Тримата служители на „Булпесконтрол“ са без сериозни наранявания. Водачът на товарния автомобил е тестван за алкохол, но не е установено наличие, уточниха още от прокуратурата.

Снимката е илюстративна

c