Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Спортните зали на Арт-център „Палитра” в Добрич отвориха врати

Стартираха първите спортни занимания в Арт-център „Палитра” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич управителят Анелия Иванова. Първите тренировки бяха в неделя по Зумба фитнес и Каланетика. От днес се провеждат всички курсове за възрастни – по Зумба фитнес, Каланетика, Степ аеробика и Йога латес.

Преструктуриран е графикът за провеждане на заниманията заради противоепидемичните изисквания, които трябва да се спазват – дезинфекция на залите преди и след всяка тренировка, ползване на съблекалните така, че да де избягва струпване на много хора. Спазва се и изискването в залата да има по един човек на 4 квадратни метра. Трениращите в големите зали ще са не повече от 20, заедно с инструктора, както е посочено в заповедта на спортния министър Красен Кралев.

Спазваме всички изисквания, които са в заповедите, сподели управителят на центъра. На входа е поставен дезинфектант за ръце, има дезинфектираща постелка на влизане. В санитарните помещения са поставени антибактериални сапуни.

Заниманията в Арт-център „Палитра” за деца са в сферата на изкуството и културата, очакваме заповед, която ще касае и тази сфера, посочи Иванова. Груповите занимания за деца по принцип са по съвременни и народни танци. В „Палитра” действа и Музикална школа, където обучението е индивидуално. Надяваме се през следващата седмица да можем да ги възобновим, допълни управителят. След съответното разрешение се очаква да бъдат възстановени и народните танци за възрастни в клуб „За леса”.

Анелия Иванова сподели, че е имало интерес към първите тренировки. Тя обясни, че по принцип в летния сезон винаги са имали спад на посещаемостта, но първите занимания са преминали добре. Управителят изрази надежда всички спортуващи да се завърнат в залите.

c