Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Слаб туристически сезон очаква кметът на Балчик

Естествено, че ще бъде слаб сезонът. Той вече е слаб. Това сподели за Про Нюз Добрич кметът на Балчик Николай Ангелов. „Винаги съм казвал, че разликата между добър, много добър и слаб туристически сезон е в периферните месеци”, посочи градоначалникът на Белия град. По думите му, през юли и август ще е както предни години, всички хотели се пълнят през тези два месеца. Според Ангелов месец май вече е изгубен, вероятно и юни. През юни месец в никакъв случай няма да е такава пълняемостта, каквато беше през миналата година, каза кметът. Той изрази предположение, че и самите хора няма веднага да тръгнат да почиват.

Ангелов прогнозира, че при старта на сезона ще дойдат т. нар. уикенд туристи. Предполага, че в началото ще се разчита на български гости. Те би трябвало да компенсират в известна степен, примерно, румънците, обясни кметът. „Но да не забравяме, че ние имаме много посетители от Германия, Великобритания, Русия и другите бивши съветски републики. Те в момента няма как да бъде компенсирани”, посочи градоначалникът.
Голф игрищата край Балчик вече работят със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, каза още Николай Ангелов.

c