Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

За първи път в дните около 24 май цветарските магазини в Добрич са пусти

Свързваме 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с много свежи, пъстри и различни цветя и букети. Цветя, които децата подаряват на своите учители, за да покажат уважението към труда им и благодарност за споделените знания. Цветя за красивите абитуриенти, събрали се на площада в очакване на празничната вечер.

Тази годиина обаче цветарските магазини са пусти. Няма го обичайното предпразнично суетене пред букетите в дните преди празника. Няма го жуженето на детските гласчета, емоцията, вълнението .

„Ще се опитам липсата на официалното честване на 24-ти май да не ни повлияе като емоция, като настроение” – казва млада цветарка. „Ще направя нужното, въпреки всичко, да предам духа на празника на децата си!”  - категорична е тя.

Цветарите в Добрич споделят, че тази година им липсва глъчката, емоцията, усмивките. Надяват се да ги видят покрай в дните около 26 юни, когато предстои изпращането на по-голяма част от зрелостниците в Добрич.

„Да, оборотът няма да е като в други години по това време. Съществен фактор за бизнеса е, но не най-важният. По-важно е човешкото отношение, уважението, благодарността, които изразяваме чрез цветята”  - коментират цветарите.

c