Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Газиран сироп от старото време предлагат в центъра на Добрич

Няколко вида газиран сироп от старото време предлага павилион в центъра на Добрич – до Стара къща. Стопанката на търговския обект Десислава Първанова разказва, че такъв сироп в домашни условия невремето й правила баба й. Тя имала еднолитров сифон за газирана вода, който се зареждал с въглероден двуокис. Правела сиропа от изцеден лимон и захар. Ставаше страхотно освежаващо за лятото, този сироп ми се е запечатал много ярко в паметта, споделя Първанова.

Същата разхладителна напитка решава да предложи в горещите летни месеци и на клиентите си. За целта закупува голяма професионална машина, чрез която сокът става газиран и студен. Към момента стопанката на павилиона предлага седем-осем вида сироп – от бъз, мента, шоколад, сайдер, праскова, горски плод, ягода, портокал, добавя и лимонена киселина. Някои клиенти пък предпочитат само газирана вода с лимон. Първанова разказва, че професионалната машина има специални филтри и водата е омекотена и пречистена, като с кана „Брита”. Сиропът се продава от 5-6 дни и много се харесва от добричлии.  

Павилионът основно предлага понички. Отворихме през януари, заради пандемията обаче месец не работихме и изгубихме много клиенти, споделя стопанката. Поничките се предлагат с над 10 вида топинги - кафяв и бял млечен шоколад, горски плод, ягода, топинг като бонбоните „Тофифи”, малина, киви, чист натурален карамел, пудра захар, мед. Най-предпочитани са тези с шоколад, поръсени с шоколадови или цветни захарни пръчици. Много често клиентите си вземат от сладките изделия и за дома.

От търговския обект можете да си закупите и пуканки и царевица на пара в чашка. Десислава Първанова подчертава, че те са приготвени не с олио, течен маргарин или палмова мазнина, а с краве масло. 

Стопанката на павилиона обмисля идеята за поничките да използва натурални конфитюри и сладка, а за сиропите – натурални плодове. Искам да предлагам био продукти, ще търся задължително производители със сертификати, посочва тя.

c