Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Йордан Йорданов: Пазарът ще стане емблема на Добрич

Пазарът в Добрич ще стане емблема на нашия град, сподели пред журналисти кметът Йордан Йорданов. Той каза, че се е запознал с идейния проект и разработената идейна част и е останал очарован. По думите му Добрич ще има ново модерно съоръжение, адаптирано за средата на кооперативния пазар.

„Убеден съм, че всички ще харесат финалния проект, а след реализирането му съм сигурен, че ще имаме много посетители от цяла България не само, за да видят пазара, но и да вземат идеи за техните градове”, каза Йорданов.

Кметът припомни, че навремето Хаджиоглу Пазарджик се е славел с търговската си дейност. Мисля, че ще успеем да върнем този елемент от нашата история с новия облик на пазара и ще привлечем много хора да го посещават, посочи той.

По думите на зам.-кмета инж. Пенчо Керванов обновяването на пазара е на фаза технически проект, който ще бъде приключен към края на юли. След това ще последва и строителство.

Припомняме, че в началото на април Община Добрич обяви обществена  поръчка „Изработване на инвестиционен проект във фази „Технически” и „Работен“ за обект: „Нов облик на централен пазар град Добрич и прилежащата му територия”. Поръчката предвижда изготвяне на инвестиционния проект от участника, спечелил конкурса за идеен проект - „АДА – Агенция дизайн и архитектура” АД, София, във фази „технически“ и „работен“, съгласно условията на проведения конкурс. Проектът трябва да се съобрази с действащата регулация и съществуващите нивелети на улиците. За основа на разработване на проектните решения ще се използват изходните данни, предоставени от възложителя, идейния проект, както и забележките по него на КАБ-Добрич. Инвестиционният проект трябва да предвижда изпълнението на всички видове строително-монтажни работи и дейности, необходими за реализацията на строежа, в т. ч. подробно и точно изяснени в количествено и качествено отношение СМР, материали, оборудване, обзавеждане и изделия, необходими за изграждането на строежа.

c