Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират езерото в Градския парк „Свети Георги” в Добрич

Ще бъде извършен ремонт на езерото в Градския парк „Свети Георги”, за това ще задържим пълненето му свода. Това съобщи на брифинг кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Заместникът му инж. Пенчо Керванов обясни, че през декември м. г. е проведена работна среща с изпълнителя, на която е било уточнено ремонтът да започне през март. Заради извънредното положение обаче дейностите са отложени, те ще стартират през следващата седмица.

Инж. Керванов припомни, че ремонтът в Градския парк е извършен през 2014 година и тогава е въведен в експлоатация. Проблемите започнали от 2018 насам. Най-компрометираните участъци са езерото и алея „Романтика”.

„Течовете на езерото се отразяват на инфраструктурата около него. Вече се наблюдават пропадания. Ако не бъде извършен ремонт на езерото ще има и пропадане на алеи”, обясни зам.-кметът. Той посочи, че само за седмица заради много течове нивото на водата спада с 25-30 сантиметра. По думите му най-вероятната причина за проблемите е нарушената хидроизолация.

Гаранционният срок на ремонта на Градския парк е 20 години. Предстоящият ремонт на езерото ще е за сметка на изпълнителя.

c