Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Осъдиха 17-годишна от Генерал Тошево, отвлякла и зверски пребила своя връстница

Районният съд в Генерал Тошево одобри  постигнато споразумение между местната прокуратура и защитника на подсъдимата М.М.С. Тя е призната за виновна за отвличане и побой над непълнолетно лице с инициали Т.И.И. То било завлечено със сила в помещение на изоставена сграда и пребито, съобщиха от съдилището.

Осъдената е имала и съучастници – трима малолетни. По хулигански подбуди и с особена жестокост, тя нанесла на пострадалата лека телесна повреда. Ритала я с крака, удряла я с ръце и дървени предмети. Така причинила охлузвания на ляво и дясно рамо, лява предмишница, контузии на гръдния кош и корема, като уврежданията са нанесли временно разстройство на здравето, неопасно за живота.  

Съдът ѝ наложи наказание „лишаване от свобода ” за срок от 3 месеца, като отложи изпълнението за срок от 2 години. Осъдената ще търпи и пробационни мерки.

Престъплението е извършено на 27 юни 2018 година в град Генерал Тошево, съобщи за Про Нюз Добрич районният прокурор Йорданка Чанева. Пострадалото лице е момиче, също на 17 години.

Случаят е бил сложен. Заради обстоятелството, че както извършителката, така и пострадалата, а и другите участници в престъплението, са непълнолетни или малолетни лица, е било наложително извършването на множество комплексни съдебно-психиатрични и психологични експертизи, основно за да се установи дали са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, коментира прокурор Чанева.

Към момента на извършване на престъплението осъдената е била на 17 години. Вещите лица са посочили, че е разбирала смисъла и значението на извършеното и могла да ръководи постъпките си.

Осъдената е била с чисто съдебно минало.

Малолетните съучастници в престъплението са предадени на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Данните от разследването сочат, че най-вероятно побойницата и пострадалата не са се познавали. Тя е извикана да излезе от къщи и направо без причина е бита и влачена.

c