Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Избират временен кмет на с. Житница на 28 май

На следващото редовно заседание на Общинския съвет на Община Добричка, което ще е на 28 май, ще бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на село Житница, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на ОбС Дико Иванов. Той внесе докладна записка, с която предложи изборът да бъде направен на днешната извънредна сесия. Част от съветниците обаче изразиха несъгласието си с разглеждането на въпроса и председателят на ОбС оттегли докладната си.

Аргументът ми да внеса предложението бе, че не може село с 350-400 човека да е без кмет, обясни Дико Иванов. По думите му проблемите на селото са ежедневни и трябва да има временен кмет, който по силата на Закона за местното самоуправление и местната администрация да изпълнява всички възложени му задължения. Председателят но ОбС припомни, че Житница няма кмет от 15 май.

Дико Иванов предложи за временно изпълняващ кмет досегашният – Йордан Божанов Господинов. Той е предприел действия по заличаване на ЕТ-то си, поради която бе отстранен от Общинската избирателна комисия, обясни Иванов.

c