Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Инфузионни стойки за реанимацията на болницата в Добрич дариха общинските съветници от ГЕРБ (СДС)

За поредно дарение към медиците, работещи на първа линия в борбата срещу разпространението на Covid-19 в Добричката болница, от групата общински съветници от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) в ОбС Добрич, съобщиха от местния пресофис на политическата партия.

Закупени са 10 броя инфузионни стойки за нуждите на Отделението по анестезия и интензивно лечение към МБАЛ-Добрич.

Дарението е връчено от общинските съветници Зорница Михайлова, председател на групата съветници от МК ГЕРБ (СДС),  и д-р Ивайло Петев, който е и член на Постоянната комисия по здравеопазване в Общинския съвет. От името на Отделението, дарението е прието от завеждащия отделение д-р Митко Груев.

"Още с обявяването на извънредното положение групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС взе решение да заделят една трета от възнагражденията си като общински съветници и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с Covid-19", припомнят от пресофиса на партията.

До този момент са дарени лични предпазни средства на медиците от Отделението по инфекциозни болести и ЦСМП. Очаква се да пристигне апарат за дихателна вентилация на стойност 37 000 лева, който ще бъде предоставен за медицински дейности на МБАЛ-Добрич.  

c