Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пореден ден излекуваните у нас са повече от заразените с Covid-19

Трети ден броят на излекуваните у нас е по-голям от заразените

Излекуваните от коронавирус у нас за денонощието са 43. Броят на заболелите от коронавирус у нас достигна 2331. 39 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа. Направените проби са 1912. Това заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски - ръководител на Националния оперативен щаб, по време на редовния сутрешен брифинг днес.

287 са приетите в болнични заведения. От тях 31 са в интензивни отделения. Проф. Мутафчийски изрази надежда и тази тенденция за намаляване броя на настанените в интензивни отделения да се запази. Тестове са направени на 10 108 души  на 1 милион население.

Два нови случая при заразени деца - на 4 години от София и на 17 години от Разград. Заразените деца не са хоспитализирани. Има и два нови случая при служители от медицинския персонал - лекар и медицинска сестра от София. общият брой на заразените до този момент медици е 248.

Активните области са 9 -  София (14 случая), Пазарджик (10), Ямбол (5), Видин (3), Благоевград и Разград - по 2 случая, Велико Търново, Кюстендил и Ловеч - по един нов случай.

Общият брой на излекуваните е у нас вече е 727.

През последното денонощие са регистрирани още 4 жертви на коронавируса – това са мъже на 49, 75 /двама/ и 79 години. Общо починалите в страната вече са 120. Според статистическата извадка, това са 5,1% от заразените.

„Вирусът ще остане дълго време сред нас, затова ще продължат да действат и мерките – спазване на дистанция, дезинфекция, хигиена“, посочи д-р Мутафчийски. Той подчерта, че няма хаос в разхлабването на мерките, тъй като щабът се опира на един общ скелет за ситуацията и в зависимост от епидемичната обстановка преценява кои мерки да отпаднат. 

 

c