Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Остава месец до крайния срок за творбите за конкурса "Георги Давидов"

Остава месец до крайния срок, в който се приемат творбите за шестото издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“. Той ще се състои на 27 август 2020 година, припомнят от община Шабла. Конкурсът се провежда на три години, като първото издание е през 2005 година.

Всеки участник в конкурса може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика. Крайният срок за изпращане на творбите е 20 юни 2020 година.

На събитието си дават среща ценители на поезията, близки, приятели, колеги и съграждани на поета и общественик Георги Давидов.

Целта на форума е да се стимулират творческите изяви на млади поети, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на организаторите от Община Шабла

Наградният фонд в конкурса на името на Георги Давидов се осигурява от морската община. Наградата включва малка пластика „Пегас”, специално изработен диплом и парична премия от 2000 лева.

През 2017 година в петото издание на конкурса лауреат на наградата стана Анна Александрова Лазарова от Велинград. 

c