Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Акушерка от област Добрич спечели конкурса за календара на Алианса

Две акушерки от област Добрич ще красят календара на българските акушерки. Сред всички 45 номинации, най-голяма подкрепа – 1118 гласа събра акушер Елица Стоянова. Тя е от Генерал Тошево, но работи в Родилно отделение на МБАЛ “Света Анна” АД – Варна. Тя ще краси страницата с месец януари, съобщават от Алианса на българските акушерки.

“Да си акушерка означава: да успокоиш всяка разтревожена бъдеща майка, че всичко е наред; с хладнокръвно запазване на самообладание, когато не всичко върви по план и както на нас ни се иска; с окуражителното “Ти можеш, ще се справиш!” когато на 8 см най-силно желаят секцио. Защото акушерките правят толкова повече от това, да подкрепят жените по време на раждане”, споделя Елица Стоянова.

Марияна Дратнева

На четвърто място с 892 гласа, се нарежда Марияна Драгнева от отделението по акушерство и гиннекология в „МБАЛ Добрич“ АД. “Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща”, споделя Марияна. Тя води и Училището за бъдещи родители в Добрич.

Управителния съвет на Алианс на българските акушерки благодари на всички участници в конкурса. В него снимки със заявка за участие подадоха в определения срок 45 акушерки.

„В желанието си да поставим на календара максимален брой от участвалите акушерки сме обединили участие по градове и клиники. Най-много номинации и акушерки се включиха от гр. Варна, така че акушерките от СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ ще бъдат заедно всички. За финал в м. Декември сме обединили акушерките от три клиники в гр.София“, споделят от Алианса.
За акушерките, които ще красят календара за следващата година, ще бъде организирана професионална фотосесия.
Календарът ще бъде представен на Академия за акушерки 2020 в Плодвив.  

c