Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Поставиха нови кошчета за смет на обновената крайбрежна алея в Балчик

30 нови кошчета за смет са поставени на крайбрежната алея в Балчик. Те са изработени от бетон и са с дизайн, съответстващ на новия облик на реновираната алея, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Белия град Димитър Димитров.

Съдовете за отпадъци са разположени от Морска гара до „Нов плаж“. Предстои да бъдат инсталирани и 50 метални кошчета, които ще стигат до хотела след „Двореца“.

Димитров припомни, че в края на февруари приключиха строителните работи по проекта за обновяване на крайбрежната алея, а докъм средата на март бяха изпълнени и довършителните дейности. В участъка между културно-информационния център “Мелницата” и архитектурно-парковия комплекс “Двореца” с дължина 2400 метра са укрепени пропаднали зони. Положена бе нова настилка от асфалт и гранитни плочи.

Вложените в проекта средства са 1,2 милиона лева, осигурени от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България.

Собственици на заведения по дамбата коментираха пред Про нюз Добрич, че откакто са приключили ремонтите, алеята става любимо място за разходки на все повече и повече хора, което е добре и за бизнеса там.

c