Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ангелкова: Уточняваме детайлите за пътуванията до съседните държави

Тепърва ще се уточняват детайлите за пътуванията до съседните Гърция и Сърбия без карантина, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на „Здравей България“ по Нова ТВ

Николина Ангелкова / кадър НОВА

"Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите", обясни министърът.

Припомняме, че за пътуванията от и за Румъния, на чиито туристи особено много разчитат хотелиерите и ресторантьорите по Северното Черноморие, все още няма яснота, тъй като румънското правителство е в оставка.

„За нас е изключително важно вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", обяви Ангелкова.

Според нея предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. 

c