Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започна ремонтът на последната несанирана обществена сграда в Генерал Тошево

Три обществени сгради и два блока в Генерал Тошево ще бъдат санирани по проект на общината, финансиран от ОП „Региони в растеж“. Направена бе първата копка на сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в добруджанския град.

Мерките за енергийна ефективност включват топлоизолация на стените, пода и тавана,  основен ремонт на покрива, подмяна на всички осветителни тела. В сградата на дирекцията ще бъде монтирана подемна платформа за достъп на хора с двигателни увреждания.

Стойността на проекта е близо 60 000 лева.

Заради пандемията от коронавирус строителните дейности бяха отложени. „Сега съм щастлив, че работата най-накрая може да започне. След около 2 месеца всички обществени сгради в града вече ще бъдат напълно обновени, защото това е последната несанирана такава в Генерал Тошево“, заяви кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Символичната „Първа копка“ беше направена в нетрадиционен стил. Валентин Димитров, заедно с управителя на строителната фирма Иван Добрев и Наташа Андреева – временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция „Социално подпомагане“, залепиха първото парче изолационна плоскост близо до входа на сградата. По подобен начин беше открита строителната площадка и на Районния съд в града през месец януари.

c