Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Без граждани в съдебната зала по делото за добива на газ в Добричко днес

За днес е насрочено поредното съдебно заседание по административното дело по описа на Административния съд - Варна за 2018 г., образувано по жалба от „Русгеоком“ ЕАД – гр. София срещу Решение на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна. С него е отказано одобряване на осъществяването на инвестиционно предложение за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич.

На предишното съдебно заседание съдът изслуша 6 вещи лица – еколог, геолог, хидро-геолог, сондажен инженер, химик и гео-физик по представените екологична и комплексна съдебно-техническа експертиза. Заключенията бяха приети, като на страните съдът даде възможност за доказателствени искания.

По молба на вещото лице, по назначената здравно-екологична експертиза бе предоставен допълнителен срок за изготвяне на заключението.

Делото ще започне в 10,45 часа.

От сайта на съда става ясно, че във връзка с извънредната обстановка заради коронавируса, и според  Правилата, приети от ВСС, в съдебната зала се допускат само участниците – страни и адвокати в конкретното производство. Задължително трябва да са с маски и ръкавици.

c