Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Фитнес зали в Добрич отвориха, в някои има отлив на клиенти

От днес фитнес залите в страната отвориха отново врати. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Фитнес зали в Добрич също посрещат своите клиенти. Ето какво разказаха собствениците на две от тях за Про Нюз Добрич.

Отворихме днес, добре е, аз очаквах хората да са малко по-свити, но има интерес, сподели Иво Деспов – собственик и управител на MAX-GYM Despov. По думите му противоепидемичните мерките не са неизпълними. „Дистанцията между трениращите трябва да е от 1.5 метра, на 4 квадратни метра да има един човек. Това трудно се спазва, защото хората се разминават”, обясни Иво Деспов. Той посочи, че при спазване на изискването от 4 квадрата на човек във фитнес залата му могат да влязат 100 души едновременно, а това няма как да стане.

За ръцете на клиентите се използват дезинфектанти преди всяка тренировка. Уредите се дезинфекцират през един час. Вентилацията е пусната и работи постоянно за проветряване.

Според Иво Деспов при някои от хората има малка промяна в килограмите, но не е нищо фатално.

Днес врати отвори и MyFitness Dobrich. Собственикът на фитнес залата Станимир Стоянов сподели, че са предприети всички мерки, които са спуснати от Министерството на здравеопазването. Уредите се дезинфектират, спазва се необходимото остояние един от друг от трениращите. Не е проблем да се спазва изискването да има по 4 квадратни метра на човек, тъй като залата е 450 квадрата, така че има достатъчно място.

С отварянето днес на MyFitness Dobrich Станимир Стоянов отчита спад на клиентите. Той обясни, че очакванията му са били в първия ден да има доста желаещи. Според собственика отливът се дължи на факта, че хората не са на работа и нямат доходи. По думите му някои от спортуващите са качили килограми по време на извънредното положение, други не. Факторите за това са доста - зависи как са се хранили, дали са си стояли вкъщи, посочи Стоянов.

c