Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Съдът в Добрич възобнови работа, допускат в сградата само с маски и шлемове

Окръжният съд в Добрич възобнови провеждането на открити съдебни заседания по всички видове дела, но при строги мерки за безопасност в условията на извънредна епидемична обстановка. Актуалните правила за работа са разписани в заповед на съдия Галатея Ханджиева - изпълняваща функциите административен ръководител на институцията, и са съобразени с указанията на Съдийската колегия на ВСС, приети с решение  от 12.05.2020 година.

Съгласно заповедта, всички служби в съда ще работят с граждани и адвокати от 9.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 часа. Няма да се допуска струпване на хора пред деловодствата и регистратурата, както и пред съдебните зали.

В съдебната палата ще се допускат само лица с предпазни маски или шлемове, след задължително дезинфекциране на ръцете. Пропускателният режим ще се контролира от служителите на Съдебната охрана.

 В съдебните зали ще се допускат само участниците по делата, които се разглежда в момента. Няма да се допуска публика, извън участниците в конкретните производства. Всички лица в залата са задължени да използват лични предпазни средства.

Призовават се гражданите и адвокатите да използват максимално възможностите за подаване на молби и документи дистанционно - по пощата и чрез куриер, както и за дистанционни справки по дела чрез Електронния портал за електронно правосъдие или по телефон.

До официалното обявяване на отпадане на риска от зараза, по възможност, призоваването по делата ще се осъществява по телефон или по електронен път.

Предвидена е ежедневна дезинфекция на подовете в помещенията и частите от сградата, през които преминават граждани, която ще се извършва  във времето между 12.00 ч. и 14.00 часа.

Пълната заповед на  и.ф. административния ръководител на Окръжен съд – Добрич е публикувана на интернет страницата на институцията.

c