Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Изграждат нова верига от бензиностанции към "Държавна петролна компания"

Държавата ще създаде верига от бензиностанции, които предстои да работят към новосъздадената държавна фирма "Държавна петролна компания". Тя от своя страна ще замени сегашния държавен петролен резерв. 

Информацията беше разпространена преди малко от финансовото министерство. Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. 

През следващите 12 месеца, компанията ще изгради бензиностанции на територията на цялата страна - в населените места и по основните пътни артерии, се казва в съобщението на финансовото министерство.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да други вложители също да могат да съхраняват горива.

c