Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Фирма от Добрич изработва защитни паравани за ресторанти по морето

Защитни паравани за ресторанти в морските ни курорти произвежда добричката фирма „ФолиАрт” ООД, съобщи за Про Нюз Добрич управителят й Николай Радев. Днес се монтират първите паравани в ресторанта и фоайето на хотел „Фламинго гранд” в Албена.

Защитните съоръжения се произвеждат от абсолютно прозрачен, нечуплив материал, както и шлемовете, които прави фирмата, но с по-голяма дебелина и са съобразени с указанията на Министерството на туризма за функциониране на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в условията на опасност от заразяване с COVID-19 в България.

Параваните се поставят на рецепциите на хотелите и в бюфетите, където ще са блок-масите. Всички шоу кукинги ще са защитени с прозрачни прегради или с допълнителни защитни бленди, за да се гарантира ограничаването на контакта с храната на персонала и туристите.

Отделно се поставят и специални диспенсери, които са протектори на чиниите за туристите. Така посудата ще бъде предпазена - от едната страна има възможност за зареждане, а от другата - за поемането от клиента.

Следващият ресторант в Албена, където ще бъдат монтирани защитни паравани, ще е този на хотел „Калиакра”. Добричката фирма има поръчка и от заведения и хотели в Златни пясъци. Одобрена е и офертата й за изработването на такива прозрачни паравани за Районния съд в Балчик.

Фирма „ФолиАрт” продължава производството на защитни шлемове. Първоначално такива бяха правени за медицински кадри. В момента има заявки за ресторанти, хотели и други обществени места.

c