Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Регионалната библиотека в Добрич отваря утре, върнатите книги - 72 ч. под карантина

От 14 май 2020 г. Регионална библиотека „Дора Габе” възобновява работата си с читатели с традиционното работно време от 8:30 до 18:30 ч. при спазване на противоепидемичните мерки.

Вход/Изход ще се осъществява през централния вход на библиотеката.

Ще се предоставят първоначално основните  читателски услуги – регистрация на читатели, заемане и връщане на литература за деца и възрастни, изготвяне на библиографски справки, сканиране и ксерокопиране на библиотечни документи. В залите за заемане на литература за дома от възрастни и деца ще бъдат допускани до 2-ма читатели едновременно, като ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция.

Затворени за читателите засега остават всички читални, включително сектор Краезнание и читателските места за ползване на Интернет.

Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Няма да бъдат допускани читатели без защитна маска, както и граждани с изявена грипоподобна симптоматика. На входа на библиотеката задължителна ще бъде дезинфекцията на ръцете и обувките. Помещенията за обслужване на читателите ще бъдат дезинфекцирани на всеки 2 часа, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 20 минути. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване.

Препоръчваме на читателите да ползват онлайн каталога на библиотеката за избор на конкретни заглавия. Справки за търсени заглавия и автори читателите могат да направят и на телефон 058 602574, на е-mail: infocenter@libdobrich.bg или чрез Чат в работно време през сайта на библиотеката.

Библиотеката предлага и онлайн услугата Моята библиотека, за заявка на литература и презаписване на заети документи. Същите услуги читателите могат да получат на телефон     058 602574 или на е-mail: bookloan@libdobrich.bg за Заемна за възрастни и на е-mail: kids@libdobrich.bg за Работа с деца.

c