Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Рекордни горещини в Шабла

На впечатляващите 32 градуса се радваха днес в района на Шабла. Там е измерена и най-високата температура в страната през днешния ден, съобщиха от НИМХ.

29° градуса показваха термометрите следобед в района на Добрич. С 10 градуса по-ниска температура е била измерена на нос Калиакра - 22°.

http://info.meteo.bg/i/meteo/Observations.png
Карта: НИМХ

През нощта запад-северозападният вятър ще отслабне, а до сутринта в Източна България ще се ориентира от североизток. Ще е с разкъсана облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са между 9° и 14°. Утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно над планинските райони, като валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в Югозападна България – от юг. Максималните температури ще са между 23° и 28°, значително по-ниски по Черноморието.

Над планините ще преобладава слънчево време, с повече облаци над масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над южните райони. Без валежи. Вятърът ще е умерен, сутринта от североизток, като до вечерта постепенно ще се ориентира от югоизток. По-хладно, с максимални температури между 14° и 17°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 13.05.2020 слънцето ще изгрее в 06:07 часа и ще залезе в 20:39 часа. Продължителност на деня 14:32 часа.

http://info.meteo.bg/i/meteo/png/0/PrognozaBG_3.png
Карта: НИМХ
c