Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Чадърите на плажа в Албена ще са на 7 метра разстояние

На плажа в Албена между чадърите това лято ще има дистанция от 7 метра, за да има повече социална дистанция между хората, които почиват тук, съобщи за НОВА ТВ Ервин Линдбихлер - ръководител на отдел „Спорт, забавление и анимация“ във Ваканционно селище Албена.

В най-голямата у нас туристическа компания очакват детайлните инструкции от Министерството на туризма. „Гарантираме на всички наши гости хубав престой в Албена. Следим за всички предписания на здравните организация, както и на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция. Готови сме също така и с всички дезинфектанти“, каза Ервин Линдбихлер. Служители на Албена извършват дезинфекция навсякъде. Самите те са информирани какво трябва да правят. Всички са с предпазни маски за лице и ръкавици.

„Искаме да подчертаем, че стриктно спазваме всички предписания на Министерството на туризма. Следим целия поток на информация, координираме я с всички инстанции. Нашата цел е да създадем перфектни условия за почивка на нашите гости, за да се чувстват сигурни в Албена. Разбира се, няма да могат да функционират всички съоръжения, защото най-важното правило е да има дистанция между гостите от 1,5 - 2 метра. Ще функционират тези съоръжения, които позволяват да има дистанция между отделните гости“, каза ръководител на отдел „Спорт, забавление и анимация“.

Според него, вероятно е, катерушките да не могат да функционират това лято, но Албена ще предложи на гостите си възможности за спорт на страхотни тенискортове, както и занимания с учители по аеробика, много видове спорт, които могат да се провеждат на открито, въпреки че сме в условията на пандемия.  

„Искаме нашите гости да усетят, че ние сме подготвени за този сезон, въпреки всички лоши неща, които се случват по цял свят. Искаме да подсладим малко почивката на тези гости“, коментира Ервин Линдбихлер.

Албена има огромен плаж. „Няма да имаме проблем да посрещнем всички гости, които искат да дойдат. Съгласно предписанията на Министерството на туризма хотелите няма да са пълни. Те, може би, ще са заети на 65-70%. Сигурността е най-важна“, добави той.

Отстоянието между чадърите на плажа ще е 7 метра. „Целта е нашите гости да се почувстват сигурни на плажа в Албена. Също така да осигурим сигурна среда и за нашите служители и спасителите. По принцип, ако сравняваме с предишните сезони, отстоянието сега е тройно по-голямо. Разбира се, капацитетът сега е по-малък. За 100 чадъра сега ни трябва двойно повече място, отколкото преди“, каза още той.

c