Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

9 май – Ден на Европа и Ден на победата, отбелязаха в Добрич и Генерал Тошево

Три дни след 6 май - Ден на Българската армия, и няколко дни преди 13 май - края на въведеното извънредно положение в страната, общинските ръководства на Добрич и Генерал Тошево отбелязаха официално 9-и май, макар и скромно.

И тази година Община Генерал Тошево отбеляза годишнината от края на Втората световна война и Деня на Европа, които честваме на 9 май. В слънчевия съботен ден кметът на Общината Валентин Димитров, председателят на Общинския съвет д-р Яна Бонева и заместник – кметовете положиха цветя на паметника „Бойна слава“. По този начин те почетоха паметта на всички онези, които със своя саможертвен подвиг са допринесли за това да живеем в свободни в обединена Европа, съобщиха от пресслужбата на местната администрация в Генерал Тошево.

В град Добрич венци на мемориала пред паметника на Незнайния войн бяха поднесени от кмета Йордан Йорданов и председателя на Общинския съвет Мая Димитрова.

С думите "Поклон пред саможертвата и вечна памет! Честит празник за една по-силна и обединена Европа!", градската управа на Добрич поздрави жителите и гости на града за 9 май - Ден на Европа и Ден на победата.

Традиционно, венци и цветя за 9-и май бяха положени и на мемориала пред паметника на Съветската армия в град Добрич. Както Про Нюз Добрич вчера съобщи, в навечерието на 9 май пред него се поклониха генералният консул на Русия във Варна В. А Климанов, заедно с областния и общински лидер на БСП Мая Димитрова, русофили от града.

c