Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В навечерието на 9 май положиха цветя на паметника на Съветската армия в Добрич

Без шумни тържества и в условията на пандемия Европа отбелязва 75-ата годишнина от края на Втората световна война.

В навечерието на 9 май - Деня на победата и Деня на Европа, днес бяха положени цветя на Паметника на Съветската армия в Добрич, който се намира в градския парк.

Присъстваха областният и общински лидер на БСП Мая Димитрова, която е и председател на Общинския съвет в Добрич, както и представители на руският клуб „Берьозка” и местната структура на движение „Русофили”, членове на БСП.

Снимки от събитието по повод 9 май в Добрич бяха споделени в социалната мрежа.

На тях се вижда, че присъстващите са с Георгиевски ленти. Те са символ и на фондация "Безсмъртния полк". Тази година, предвид пандемията, тя призова събитието да се проведе онлайн и снимки със символиката на „Безсмъртния полк“ да бъдат разпространени в социалната мрежа.

В навечерието на 75-годишнината от Голямата победа, генералният консул на Русия във Варна В. А Климанов, заедно с русофили от града подложиха цветя на паметника на Съветската армия в Добрич, става ясно от публикация на консулството.

Припомняме, че неотдавна паметникът на съветската армия в Добрич на два пъти бе подложен на вандалски набези. Те бяха остро осъдени и от посолството на Русия в България.

Снимки: Фейсбук

c