Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Тодор Белчев: Магазинът на „Практикер“ в Добрич ще е най-хубавият

„За да направиш инвестиция в първия момент, в който отпадат по-тежките мерки във връзка с карантината, е малко смело, малко странно. Може да си го позволи някой, който има ресурс – с хора и средства“, каза председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев. Както Про Нюз Добрич вече съобщи, днес той и кметът Йордан Йорданов направиха първа копка на новия хипермаркет за дома и градината „Практикер“ в Добрич. Магазинът ще е 14-ият от веригата в страната. Според Белчев той ще бъде най-хубавият и най-технологичният на базата на опита, който компанията е натрупала през последните 5-6 години. „Хубавото е, че веригата, дори и в тежките времена, за разлика от доста други фирми в България, не си позволи да иска пари от държавата или да уволнява хора. Хубавото е, че продължаваме с мисъл за следващите магазини“, каза още Белчев.

Първа копка на „Практикер“ в Добрич, отваря през есента на 2020 година

По думите му трябвало е по-рано компанията да изгради магазин в Добрич. Смятам, че тази година в Добрич ще има един много хубав, много голям и по-различен от всичко останало, което има в момента в града, каза той.

Тодор Белчев благодари за съдействието на Община Добрич и на фирмата изпълнител на обекта.

Костадин Чуклев от „Бараж груп“, подчерта, че едно такова събитие е светъл лъч за всички. „За нас като фирма подписването на този договор беше от много голямо значение, защото ще ни даде възможност да запазим работниците, които имаме и да им дадем работа. В момент, в който много хора губят тяхната“, каза той.  По думите му след няколко месеца Добрич ще има най-хубавия магазин за строителни материали и пособия.

„Радвам се, че въпреки създалата се ситуация около Covid-19 успяваме да привлечем такъв инвеститор с дългогодишна история и традиция, каза кметът Йордан Йорданов. Пожела и бъдещи такива инвестиции.

Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти през есента на тази година.

Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на хипермаркетите за техника „Технополис“, придоби целия бизнес на „Практикер“ в България и към момента управлява 12 обекта от веригата в 11 големи града на страната. От тогава до сега „Практикер“ удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора „Направи си сам“ в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.

c