Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нов кулинарен видео конкурс предизвиква млади таланти

Млади таланти ще имат възможност на покажат способностите си че новия кулинарен видео формат „Сготви и сподели“, иницииран от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт.

Това е първото издание на кулинарния видео конкурс „Сготви и сподели“, чиято цел е да бъде дадена възможност на млади кулинарни таланти да покажат уменията си пред жури от професионални шеф-готвачи, информираха от пресцентъра на Варненския Университет по мениджмънт. Отличените ще спечелят стипендия, с която да подпомогнат своето образование.

Темата на това издание е провокирана от извънредната ситуация, която ни сполетя през последните месеци, а именно - „Здравословно готвене по време на карантина”.

За да заявят участие, кандидатите е необходимо да изпратят на имейл адрес - info@vum.bg

Условия на които трябва да отговарят видео презентациите:

  • Видео с продължителност между 5 и 10 минути, в което да разкажат и покажат част от процеса на приготвяне на интересно ястие по зададената тема, като задължително включат образ на крайния резултат
  • Кратко представяне на кандидата (в избран от кандидата формат)
  • Рецепта на приготвеното ястие

Крайният срок за участие е 31 май 2020 година. Видеото, биографията и рецептата могат да бъдат на английски или български език.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от професионално жури в състав от утвърдени шеф-готвачи и маркетинг специалисти. Основните критерии за оценка ще бъдат съответствие между рецептата и темата на конкурса, правилно изпълнение на рецептата, презентация, креативност, иновативност.

Победителят в конкурса ще спечели купата „Cook and Share” на Институт по кулинарни изкуства, както и стипендия в размер на 1000 Евро. Класираните на второ и трето място ще получат стипендии в размер на 500 Евро и 250 Евро. Участниците могат да очакват и много изненади, както и специалната награда на Ректора на Висше училище по мениджмънт.

Обучението в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт е изцяло на английски език. Стипендиантите, изпратили видеа и документи на английски език, могат да стартират обучението си директно в основния кампус на Висше училище по мениджмънт във Варна. В случай, че видеото е изпратено на български език, кандидатът може да използва стипендията за провеждане на подготвителен семестър на български език в кампуса на университета в град Добрич. Изучаваните модули през този първи семестър ще бъдат съпроводени със засилено изучаване на английски език, което ще позволи последващо прехвърляне в англоезичната програма във Варна и придобиване на втора, британска диплома от стратегическия академичен партньор на Висше училище по мениджмънт Cardiff Metropolitan University .

Институт по кулинарни изкуства (CAI) към Висше училище по мениджмънт-Варна подготвя своите студенти за професионална кариера, предлагайки единствените акредитирани програми в Източна Европа, които позволяват придобиване на висше образование в областта на кулинарните изкуства. Обучението е практически-ориентирано и се характеризира с иновативност, изследователски елементи и нетрадиционен подход към кулинарните изкуства. Заедно с академичните знания и практически умения, студентите получават уникална възможност да придобият опит в изискани ресторанти със звезди Мишлен, работейки с някои от най-известните и световно признати готвачи. Екипът на CAI включва чуждестранни и български шеф-инструктори с голям практически опит, които надграждат “стандартното кулинарно обучение” и го приближават до магията на изкуството. Фокусирайки се върху креативността, те създават поколения от новатори, кулинарни дизайнери и идеолози.

За допълнителни въпроси и информация може да се свържете с организаторите на тел. 0885 398663 или на info@vum.bg.

c