Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Автобус до морето – два пъти дневно, само в делнични дни засега

„Ситуацията в бранша е много трудна” - сподели за Про Нюз Добрич управителят на Автогарата в Добрич Димитър Василев, който е и зам.-управител на „Пътнически превози” ЕООД – Добрич.

„В града работим на 98 %. Имаме курсове, които не ги изпълняваме, защото колите се връщат в базата за дезинфекция, но включвайки и тях стават 100 %  от километрите на практика. Извън града работим с много редуциран график. Обслужваме едва 30 % от линиите ” – конкретизира Димитър Василев.

По думите му, единственият курс, за който редовно има пътници е Варна – Добрич. Линията се обслужва и в почивните дни. Поддържат се и курсовете до 30 населени места в Добричка област. За морето - по направлението Добрич-Албена-Балчик-Добрич, има един автобус сутрин и един вечер. Графикът е само за делнични дни на този етап. За Генерал Тошево, Спасово, Драганово, Крушарския район също се поддържат линиите.

„Трудно се оцелява. В момента нямаме съкратен човек,  но не се знае до кога. Ситуацията в бранша е много трудна. Нямаме приходи, но всеки ден генерираме разходи, защото харчим гориво. Разделили сме водачите на два екипа, от гледна точка на коронавируса -  да имаме резервен такъв. Гледаме да се справим. Но ако не дойде от някъде помощ не зная как ще се случи това” – допълва Василев. Продължават да се спазват предпазните мерки. Колите се дезинфекцират след всеки курс.

Според Димитър Василев проблемът в транспорта е, че след края на пандемията поне още 6 месеца ще са нужни да се закрепят нещата. Безработицата в града ще е един от факторите в ущърб на транспортните фирми -  по-малко хора ще имат възможност да пътуват както преди, други ще се опасяват от пътуване заради здравето си. „Когато се възстанови една линия, минават около 3-4 месеца, за да научат хората, че тази линия съществува ”  - разясни управителят на Автогарата. Той благодари на пътниците, които спазват изискванията при пътуване и се надява съгражданите ни да оценят действията на екипите на Автогара и „Пътнически превози” ЕООД.

c