Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Въвеждат пропускателен режим по "Дамбата" в Балчик

От 15 май до 30 септември в Балчик се въвежда пропускателен режим за моторни превозни средства за алея "Дамба" през контролно-пропускателен пункт „Ул. Гео Милев“ и за алея „Двореца", гласи заповед на кмета на община Балчик Николай Ангелов.

През улица „Гео Милев“ до крайбрежната алея ще могат да минават само колите, обслужващи яхтеното пристанище, от 08.00 до 11.00 часа, както и автомобилите на общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ – от 06.00 до 10.00 ч. Забранява се движението на всички останали автомобили, включително и на собственици (наематели) на търговски обекти.

Пропуски за влизане на моторни превозни средства ще се издават само за обслужващите търговските обекти по алея „Двореца“ от Информационния център на Общината или Туристически информационен център "Мелницата“. За целта е нужно подаване на заявление, доказване на неотложна нужда от влизане (документ за собственост, договор за наем, пълномощно за дистрибуция), положителна резолюция от кмета. Таксата е 100 лева.

Престоят и паркирането на автомобили след извършване на товаро-разтоварни дейности са строго забранени. За спазването на режима ще следи РУ на МВР – Балчик.

Пропускателен режим на МПС се въвежда с отделна заповед и за западната част на алея "Дамба" през КПП "Тих кът",  считано от 15 юни до 30 септември.

Източник: Радио Варна

c