Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Община Добричка ще проведе заседание днес

Редовно заседание на Общинския съвет на Община Добричка ще се проведе днес от 10 часа. Очаква се ОбС да вземе решение общината да кандидатства пред МИГ Добричка с проект по подмярка „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура”.  Съветниците ще се запознаят с информация за предстоящи приеми на проектни предложения пред МИГ Добричка през 2020 година по мерките, включени в Стратегията за ВОМР, за планираните обекти и инвестиции за включване и финансиране на публичните проекти за периода на т. г.

Кметът Соня Георгиева ще внесе докладна записка с информация за разпределението и изразходването на средствата от зимното почистване през 2019/ 2020 година. На вниманието на местните парламентаристи ще бъдат Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Добричка за 2020-2022 г. и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците през годината.

Информация относно дейността на Второ РУ на МВР за м. г. ще внесе началникът му главен инспектор Тихомир Тодоров. Данни за състоянието на пожарната безопасност в населените места и обектите на територията на община Добричка през 2019 година ще предостави главен инспектор Йордан Йорданов - началник на Районна служба „Пожарна безопасност  и защита на населението”.

Очаква се съветниците да изменят и допълнят две наредби - Наредба № 4 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и Наредба № 8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Добричка. Доклади за дейността си и отчети за изразходваните средства за м. г. ще представят председателите на читалищните настоятелства.

На сесията ще бъде избран представител на Община Добричка в свикано редовно Общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно лечение.

c