Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Лекари от Добрич затруднени заради дните за детски консултации и имунизации

При мен детските консултации и поставянето на ваксини вървят много добре, сподели за Про Нюз Добрич семейният лекар д-р Галя Бодичева от Добрич. Няма родители, които да се притесняват и да отлагат ваксините, всичко върви много спокойно, допълни тя.

Припомняме, че на 20 април министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 21 април бяха възобновени плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения. В заповедта бе посочено, че детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи.

Затруднението, което срещам, е че трябва да са във вторник и четвъртък, тези дни са извън моя график за детска консултация, това много ме натоварва, каза лекарят. По думите й в тези дни тя по принцип преглежда възрастни пациенти. Д- Бодичева сподели, че от същото затруднение се оплакват и нейни колеги.

Нямам търпение да се върна в определените дни за консултации, защото правим размествания, много е сложно с графика, каза д-р Бодичева.

Това, че трябва да са в четвъртък и вторник за мен е проблем, посочи тя. Иначе нямам проблем с идването на хората, с добронамереността им, допълни лекарят.

c