Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Добричка започна набирането на персонал и потребители за патронажни грижи

Община Добричка стартира изпълнението на проект по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“, съобщават от Областния информационен център. Общата стойност на проекта е 134 070,00 лв. и чрез него ще се осигури мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората, като бъдат подкрепени лицата от целевите групи до предоставяните услуги по домовете за преодоляване последиците от коронавируса.

След извършен подбор от екипа по проекта, ще бъдат назначени 20 технически сътрудника, които ще предоставят услуги за преодоляване последиците от коронавируса на минимум 100 потребителя. Желаещите трябва да притежават минимум основно образование, да са физически и психически здрави и с психическа нагласа и желание за работа с лицата от целевата група по проекта. Друго изискване е да разполагат с лично превозно средство и документ за правоуправление на МПС.

Основните задължения на наетите технически сътрудници са доставката на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора за безвъзмездна финансова помощ) и съдействие при заявяване и получаване на неотложни административни услуги за потребителите.

Желаещите да работят по проекта е необходимо да попадат необходимите документи в срок до 28.04.2020 г. в Община Добричка.

Патронажните грижи по проекта са насочени към потребители с адрес на територията на община Добричка, които са възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самоослужване, хора с увреждания, възрастни в риск, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот,  лице или член на семейството поставено под карантина във връзка с COVID-19 и самотни родители с дете/ца до 12 години.

Заявление от лицата желаещи да ползват патронажни услуги ще се подават при кметовете /кметските наместници на населените места, в сграда на Община Добричка и по електронен път на имейл: obshtina@dobrichka.bgв срок до 30.04.2020 г., и при възникнала необходимост.

Информация и документи за подбор на персонал и потребители могат да бъдат свалени от  https://bit.ly/2y1EMgj

c