Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В "Двореца" в Балчик посещения няма, виртуален тур показва забележителностите

В архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик са преустановени всички посещения като превантивна мярка срещу разпространението на грип и възможни случаи на Covid-19, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.

Ограничението обхваща и вилното селище за настаняване на територията на комплекса.

В културния център външни лица могат да отидат по повод служебни дейности само до отдел "Деловодство" като спазват предписанията на Министерството на здравеопазването, посочват от "Двореца".

Туристите обаче могат да преживеят досега със забележителностите в архитектурно-парковия комплекс чрез виртуалния тур на интернет страницата на "Двореца", каза Жени Михайлова.

Ценителите на изкуството също ще могат да разгледат онлайн новооткритата изложба от живописни платна на Паруш Парушев в Каменната зала на комплекса, добавиха от културния институт.

Художникът е роден през 1957 г. в Полски Тръмбеш. Начално обучение по класическа живопис получава в град Русе в ателието на з.х. Кирил Станчев – ученик на Никола Маринов. През 1984 г. завършва живопис в университет “Св.Св. Кирил и Методий” – град Велико Търново при проф.док.Георги Костов и професор Иван Бочев. Работи в областта на портрета, градския пейзаж, фигурални композиции. Член на Сдружението на художниците – Варна. От 1985 г. участва в регионални и национални изложби. Негови картини са притежание на частни колекционери и обществени галерии у нас и в чужбина.

Поради преустановените посещения на гости в културния институт, изложбата ще може да разгледате виртуално от тук

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=tQdYPrTcpAQ&feature=emb_logo

c