Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Родители от Добрич даряват плодове и млечни продукти на деца в нужда

Родителите на повечето от малчуганите от Детска градина №9 „Пчеличка” в Добрич даряват продуктите, които се полагат на децата им по двете национални схеми - „Училищен плод” и „Училищно мляко”, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Павлина Димитрова. Те ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца от същата детска градина.

Както вече информирахме деца и ученици в страната ще получат продукти по двете схеми за периода на извънредното положение - от 13 март до 13 май. От ДГ „Пчеличка” са уведомили всички родители и са поискали тяхното съгласие ако не желаят плодовете и млечните продукти, те да бъдат разпределени на децата от социално слаби семейства. Такива са и инструкциите в писмо, което бе изпратено до директорите от Министерството на образованието и науката чрез Регионалното управление по образование – продуктите да останат в целевата група на съответното учебно заведение, посочи Димитрова. В детската градина има 123 деца, само родителите на 17 са пожелали да си вземат пакетите и така те ще получат и тези, полагащите на другите малчугани.

Пакетите ще бъдат предоставени на 5 май, предварително родителите ще бъдат уведомени да ги вземат от детската градина. Ще създадем съответната организация, съобразявайки се с всички противоепидемични мерки – за отстояние и носене на ръкавици и маски, каза Павлина Димитрова.

c