Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Освободиха от наем за три месеца наематели на общински обекти в Балчик

Над 60 търговски обекта в община Балчик ще бъдат освободени от наемите, които дължат на Общината за месеците април, май, юни. Това реши на заседанието си днес Общинският съвет в Белия град.

По предложение на кмета Николай Ангелов местният парламент даде съгласие за освобождаване от наем на контрагентите на търговски обекти, общинска собственост и ползвателите на общински пазари, чиято дейност се преустановява поради въведеното извънредно положение. За различните обекти сумите варират от 32 лв. и 2250 лв. На наемателите, предплатили за тези месеци, сумата ще бъде приспадната от следващото им плащане. На наемателите, чиито договори изтичат през тези месеци, сумите ще бъдат възстановени.

В списъка не са включени лекарските кабинети, местата за рекламни елементи. Ако извънредното положение бъде продължено, кметът заяви, че ще предложи ново освобождаване от наем.

Общинският съвет прие и Правилник за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Всяка двойка с такива проблеми ще може да получи до 3 000 ле­ва за опит, а на година да бъдат подпомогнати до пет семейства.

22 000 лева от резерва на местния бюджет в община Балчик ще бъдат осигурени за покупката на нов биохимичен анализатор за Многопрофилната болница за активно лечение в града.

c