Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Масово се отменят резервации за май в хотелите в Балчик

Няма да е добър летният сезон, прогнозира пред Про Нюз Добрич Десислава Кирякова – главен межиджър на хотел „Реджина Мария Спа” в Балчик. По думите й масово се отменят резервации за май, а за юни – частично. За юли и август още няма анулирания, вероятно туристите изчакват да видят как ще се развие ситуацията с COVID-19. Разговарям с колеги, при тях проблемите са същите, каза Кирякова.

Хотел „Реджина Мария Спа” е затворен, а и няма как след като не работят Архитектурно-парковият комплекс "Двореца", заведенията. Ние разчитаме основно на румънски туристи, а като са затворени границите няма кой да дойде, коментира управителят. Тя не знаеше да има работещи хотели в Балчик от тези, които са целогодишни. Другите пък още не са отворили за летния сезон. Колегите не знаят кога ще отворят, как ще отворят, как ще тръгне сезонът, коментира Десислава Кирякова. „В един момент ще се отмени извънредното положение, но от там нататък изобщо не се знае какъв ще е темпът на резервиране, не се знае въобще дали ще дойдат туристи в България”, коментира тя. И предположи, че румънци ще дойдат в Балчик, но и те още се страхуват. Т. е. този масов страх докато се уталожи, докато се успокоят хората, ще мине доста време, смята управителят.

Всички служители на хотел „Реджина Мария Спа” са изпратени на борсата. Десислава Кирякова коментира, че мярката 60 на 40 не е приложима за тях, тъй като трябва да имат някакви приходи, оборот, за да могат да изпълнят частта си от нея. А тя не е 40 процента, с осигуровките е по-голяма, допълни управителят на хотела.

c