Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Над 170 жители на община Ген. Тошево получиха хранителни пакети

Продукти от първа необходимост, осигурени от Български червен кръст – Добрич, бяха раздадени от служители на Общинска администрация в навечерието на Великденските празници. Първият транш с продукти бе насочен към 91 лица – такива над 65 години и потребители на проект „Патронажна грижа“. Хранителните пакети включваха брашно, олио, ориз, консерви и дълготрайни продукти, чието закупуване се осигурява ежегодно от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане, БЧК и Община Генерал Тошево.

Втората акция, която стартира днес, е насочена към 83 жители на община Генерал Тошево. Те ще получат отново продукти от първа необходимост, закупени от Асоциацията на зърнопроизводителите и предоставени чрез БЧК на общината. Лицата, които ще се възползват от хранителните пакети, са хора от уязвими групи – самотно живеещи възрастни, многодетни семейства, инвалиди и трайно безработни.

По време на кампанията за раздаване на храни бяха предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

c