Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Над 10 акта за неносене на маски са съставени в Добрич

10 случая на хора, които са без маски, са установени в Добрич от служителите на полицията от въвеждане на мярката в неделя до 16 часа вчера, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев. Нарушенията след този час ще бъдат обобщени днес. Има случаи на хора без маски и в другите общини на областта.

Старши комисарят обясни, че глобите още не са наложени, защото текат срокове за обжалване. Част от наказателните постановления ще бъдат съставни от директора на ОД на МВР след като му бъде докладвано от началниците на управления. Другите постановления ще са на кмета, който също има издадена заповед за задължително носене на маски на обществени места. Панчев обясни, че Общинска полиция също е упълномощена по Закона за здравето да установява административни нарушения. 

Като цяло хората са дисциплинирани, моето наблюдение, а и това, което докладват колегите, е, че се съобразяват със заповедите на министъра на здравеопазването, посочи старши комисар Панчев. По думите му градският парк в Добрич е празен, могат да се видят само работници по озеленяването, по магазините се спазва нужното отстояние. Само в тервелско е имало случай на събиране на хора, но след намесата на органите на реда са се разпръснали. Хората се съобразяват с това, което им разпоредят от полицията, допълни директорът на ОД на МВР.

c