Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

С пакети подпомагат медици и близките им, разкрит е и телефон за сигнали

Разкрит е телефон за сигнали, свързани с недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19, съобщиха от Българския лекарски съюз /БЛС/.

  • Медиците могат се свържат с БЛС на телефонен номер 02/ 9 07 07 08.   

Причината, да бъде открита такава телефонна линия, е поради зачестилите сигнали до съсловната организация от лекари и специалисти по здравни грижи, за забавяне на снабдяването с лични предпазни средства, обясниха от ръководството на БЛС.

"През изминалите няколко дни помогнахме на медиците в Бърза помощ в София, Сливен, УМБАЛ “Александровска”, ВМА и Кюстендил. Днес кампанията  продължава."

През следващите дни, още 100 хранителни пакети ще бъдат доставени до медиците във Видин и Пловдив, като по този начин, подкрепата "ще надхвърли 350 поставени под карантина медици и техните близки от цялата страна", информираха от Лекарския съюз.

До този момент, в рамките на инициативата “ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ” - организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“ и доброволци, е била осигурена помощ медицински служители в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен, Кърджали.

От БЛС изказват благодарност на всички, помагащи и подкрепящи това начинание.

Кампанията продължава, като заявките от болниците в страната се приемат в централата на БЛС. От там информират, че ежедневно доброволци  доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки.

Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се. Средствата мога да бъдат превеждани по сметката на БДО:

  • Банка: Уникредит Булбанк
  • IВАN: BG95UNCR70001523206626
  • BIC: UNCRBGSF
  • Основание: Дарение КОВИД 19
c