Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С дъга на надеждата деца от Добрич отправиха послание "Всичко ще бъде наред"

Инициативата на италианските деца "Предай нататък" намери своето продължение в Добрич. Малчуганите от група „Дъга“ на детска градина №23 „Звездица“ споделиха как се справят в този момент на пандемия и изолация.

На всички ни е трудно да спазваме препоръките на властите за самоизолация, но времето е такова, че просто няма начин и трябва да сме изпълнителни. Още по-трудно е на нашите деца, които копнеят вече да се завърнат в детската градина и пак да са сред своите другарчета. Ние майките, решихме да им възложим групова задача, която децата приеха доста радушно. Ето и невероятния  резултат от общите ни усилия“, сподели за Про Нюз Добрич Мелек Арифова – майка на едно от децата.

С цветовете на дъгата те отправиха послание: „Остани вкъщи и чети, движи се и се усмихни. Заедно обичаме група „Дъга“. Всичко ще бъде наред!  Предай нататък!“

И ни помагат да видим света в цветове и усмивка, зареждат ни с искрената чистота на детския позитивизъм.

Инициативата да се рисуват дъги като символ на надеждата и новото начало се реализират в редица страни като Италия, Англия, Испания, САЩ. България също е застигната от вълната и множество рисунки са публикувани в социалните мрежи. Призивът на кампанията е „Нарисувай своята дъга, напише магическите думички "Всичко ще бъде наред"

Нашите деца имат нужда да вярват в това чудо.

Ние имаме нужда от това чудо и сега повече от всякога се нуждаем от тази дъга.

c