Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Нов соларен парк заработи в град Добрич

Нов соларен парк изграден от Енерго-Про Енергийни услуги отскоро заработи в град Добрич, съобщават от компанията. Съоръжението с мощност 15 KWp e собственост на един от дългогодишните клиенти на енергийният доставчик - ТТ-СЕРВИЗ ООД. Освен вносител на над 28 водещи световни марки, специализирани в производството на транспортна техника и резервни части за товарни автомобили и автобуси, от 2011 година фирмата разполага и с модерен сервиз, в който извършва компютърна диагностика на транспортните средства и предлага ремонтни услуги.  

„Осигуряването на енергийна и финансова независимост за моя бизнес, е нещо към което се стремя отдавна“, коментира собственикът на ТТ Сервиз, Иван Атанасов. „За това реших да инвестирам в соларния парк. Оказа се обаче, че изграждането на подобно съоръжение не е никак лесна задача, Процесът е съпътстван от сложни процедури, които отнемат месеци… Най-хубавото от всичко е, че благодарение на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги и най-вече техните експерти Иван Иванов - енергийна ефективност и Павлин Станев - мениджър Продажби, днес аз притежавам високотехнологичен ФЕЦ, за който нито веднъж не ми се наложи да посетя някоя институция или да придвижа някакъв документ“.

Централата е разположена върху площ от 180 кв. м. и има вградената онлайн система за мониторинг, която ще позволява на клиента в реално време да следи генерираната от PV – системата енергия и да я сравнява с текущата консумация на обектите си.

На база на очакваната годишна генерация от 18 MWh, възвръщаемостта на инвестициите може да бъде гарантирана в рамките на 6 – 7 години.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

c