Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Благотворителна акция в помощ на най-бедните в ромския квартал в Каварна

С подкрепата на местни хора, които работят в Шотландия, Англия, Германия, беше организирана благотворителна акция в помощ на най-бедните жители на ромския квартал в Каварна, по-известен като „Бевърли хилс“.

„Те ни изпратиха общо около 2 800 лв., с които закупихме хранителни продукти и почистващи препарати. Към 15-20 април ще има втори превод на пари – от наши близки и роднини, живеещи в Полша. Третия транш ще оставим да направи Общината, обясни  Мильо Бучаков, пише "Факел-Каварна плюс".

„Кампанията е насочена към най-бедните в кв.”Х. Димитър” и ние няма да правим политика от това, защото всичко е от сърце, каза другият основен двигател на благотворителната кампания Ибрям Демиров.

Продължаваме да се опитваме да даваме добри примери –отбеляза и дългогодишният служител на Община Каварна, занимаващ се с проблемите на малцинаствата Мартин Башев. В годините назад сме показали, че живеем добре и в разбирателство с останалите наши съграждани. Виждате какво става по другите махали – в Пловдив, София, Пещера. За нас това е недопустимо. Аз не бях на работа в Общината и не мога да коментирам дали предвид невижданото досега по размер потъване на района в боклуци, последните 4 години не отнеха от имиджа на ромския „Х.Димитър” като родния „Бевърли хилс”, но знам, че сега се стараем. Ще видите много къщи дори пред портите с дезинфектанти. Спазваме и разпоредбите, предвид коронавируса, увери той.
Страхуваме се. Проветряваме редовно. Вадим покъщнината на слънце – призна пред представител на изданието и Юсние Дервиш, която не отказа да сподели мисли за кризата във всичките й проявления, засягащи живота на едно семейство.

Източник: Вестник Факел - Каварна ПЛЮС



c