Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спада интересът към „горещите” телефони за въпроси за COVID-19

През последните дни се наблюдава спад на обажданията на т. нар. „горещи телефони”, свързани с COVID-19, установи репортерска проверка на Про Нюз Добрич. Припомняме, че на 23 март Регионалната здравна инспекция и Районната здравноосигурителна каса обявиха телефонни номера, на които гражданите могат да задават въпроси и да бъдат консултирани във връзка със заболяването.

През последните ден, два понамаля активността, хората вече си научиха правилата, споделиха за медията ни от единия от телефонните номера на РЗИ - 058/ 655 536. По принцип ни търсят за дните на карантина, какво да правят след нея, обясни служител на здравната инспекция. Въпроси, свързани с признаците на заболяването, нямало, с тях хората се обръщали основно към личните си лекари. В началото е имало по-голяма активност, доста запитвания. Сега се обаждали по двама, трима, до петима души на ден.

В началото имаше голям наплив от обаждания, сега малко поутихнаха, сподели директорът на РЗОК д-р Бисерка Пачолова. Тя обясни, че повечето отговори на въпроси са от компетенцията на РЗИ. За това от здравната каса препращали гражданите да се обадят на техните телефони. Това, което е при нас, сме го обявили по медиите, на аптеки и други места, каза д-р Пачолова. Тя допълни, че единствената промяна при тях е, че протоколите продължават да действат. Напоследък почти няма обаждания, допълни директорът на РЗОК в Добрич.

c