Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нефрологът д-р Спасова от Добрич откликва на всеки зов от пациент

Кабинетът по нефрология в ДКЦ I работи на пълни обороти. Дори в празничния ден потокът от пациенти не спира.

Доктор Боряна Спасова работи като лекар от 1982 година. Тя е специалист нефролог и интернист. Председател е и на ЛКК комисията, която заседава всеки работен ден. Заедно със сестра Севинч Табакова приемат всички, които имат нужда от медицинска помощ. Запасени са с маски, ръкавици и много доброта.

Повечето пациенти са с направления. Към днешна дата идват и хора от селата, когато проблемите им са свързани с дългогодишни болежки. Има и такива, които се притесняват от кашлица, от болки в гърлото и се нуждаят от съвет. Никой не е върнат. В последните дни има насочени пациенти към болницата, но нито един на този етап не е диагностициран с коронавирус.

В кабинета денят е организиран както и преди пандемията.  Извършват се прегледи, пускат се изследвания, издават се болнични листове при необходимост.

„Много добър екип са лекарката и сестрата “ – казват хората, чакащи реда си – „Човечни, усмихнати и професионалисти. Пожелаваме им да са здрави! И все така търпеливи с нас.“

А д-р Боряна Спасова и сестра Севинч  Табакова пожелават на колегите си здраве и да помагат на пациентите си както до сега.

c