Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кои елементи са най-важни за здравата и гъста коса?

Значението на косата на косата в човешката култура е записано в историята. Тя е статутен символ още в Древен Египет. Именно при разкопки, датирани от тази епоха, археолозите са открили първата рецепта срещу косопад. Косата няма основна функция. Предполага се, че основното и предназначение в човешкото тяло е да предпазва главата и мозъка от измръзване. Но тъй като може да повлияе силно на външния ни вид, тя е от голямо значение за повечето хора.

Човешката коса се състои от косата на косъм, корен и фоликул. Те имат нужно подхранване. Важно е да се избере правилна био-козметика, която да не е наситена с вредни на косъма химични елементи. Ако се чудите, кои са най-важните съставки за здравето, блясъка и еластичността на вашата грива, то трябва да познавате нейната структура. А тя е същата, като на кожата и ноктите. Състои се от кератин, прокапил и магнезий. Това са и компонентите в натуралната формула на спрея за съживяване на косъма VitaHair Max. Към тях е добавен и екстракт от кофеин за стимулиране на добрия растеж.

По-долу ще разгледаме най-важните съставки за силна и здрава коса. Някои от тях сигурно са ви познати. Но може да има и такива, които да ви изненадат. Останете до края на статията, за да ги научите!

Как да се храним за по-здрав и сияен косъм?

Всички знаем, че „истинската красота идва отвътре“. И това е правилно, защото клетките на корените на косата също се нуждаят от хранителни вещества. Освен минерали, витамини и микроелементи, протеините също са есенциални за нейната здравина и еластичност, тъй като основните съставни части на косъма. Протеиновият кератин е основното вещество в тяхната структура. Той е необходим за изграждането на клетките. А здравата структура на косата означава сила и устойчивост.

Нека да видим, кои са най-важните елементи за здрава и еластична коса с блясък:

  • Желязо: Космените фоликули получават подхранващ кислород от желязото в червените ви кръвни клетки. Въпреки че нивото на желязото в кръвта ви може да се счита за нормално, все още има вероятност да имате нисък феритин. Той е своеобразната хранителна банка, от която тялото ви продължава да черпи елемента, когато има нужда. Ниският феритин е свързан с забавен или спрян растеж на косата, както и с ранно оплешивяване. Направете всичко възможно, за да избегнете това. Яжте повече стриди, миди, постно говеждо месо, яйца, риба тон, соя, спанак, тофу и гарбанзо.
  • Омега-3 мастни киселини: Те се намират в клетъчните мембрани на кожата на скалпа. Това са естествените масла, които вашият скалп и коса произвеждат, за да останат хидратирани. Получаването на достатъчно незаменимите мастни киселини може да действа срещу сух скалп и да помогне на косата да бъде гъста и бляскава. Яденето на дива сьомга и други мазни студеноводни риби, като морски окун или скумрия, два пъти седмично ще осигури здравословна доза Омега-3. Ако не сте любители, включете в диетата си други източници, като ленени семена, орехи, соя и масло от рапица.

Как действа спреят за повече козметичен бласък и еластичност на косата VitaHair Max?

VitaHair Max е нов спрей за придаване на повече козметичен блясък, здравина и еластичност на косата. Има натурална формула, предназначен за визуално увеличаване на обема и плътността на косъма. Той принадлежи към продуктовия каталог на едноименния български производител. Средството за подсилване на космените фоликули има положителна репутация и е добре познато по целия свят. Позитивните отзиви в мненията и коментарите на клиентите и по форумите за стил и коафьори преобладават. Липсват оплаквания от неприятни странични ефекти, алергични реакции и противопоказания, като загуба на коса или кожни обриви по скалпа.

Основните позитиви на спрея за по-здрава и бляскава коса ВитаХеър Макс са следните, според клиентските мнения и отзиви:

  • Естествено бляскава и визуално по-гъста и еластична коса;
  • Био-формула за насърчаване на растежа на косата, подходяща за мъже и жени;
  • Достъпна цена на официалния уебсайт;
  • Лесна поръчка и плащане чрез наложен платеж;

Nota Bene! Липсата на оплаквания от неприятни странични ефекти не ги изключва напълно. Съветваме всички потребители да се придържат към инструкциите за употреба, налични в опаковката!

Развейте буйна грива с внимание и грижа!

Хубавата коса е здравата коса. А тя се познава по грижата, която полагаме за нея. Не се свенете да поддържате прическата си чрез правилна и балансирана диета, съдържаща всички полезни за нея елементи. Така гордо ще развявате буйна грива пред околните!

c