Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Изписват от болницата в Добрич още двама с коронавирус - млада жена и бебе

В следващите дни се очаква да бъдат изписани още двама от пациентите с коронавирус, които се лекуват в Отделението по инфекциозни болести към МБАЛ-Добрич, съобщиха от там за Про Нюз Добрич.

Днес или утре се очаква да пристигне резултатът на 26-годишната жена от Оброчище. Тя бе диагностицирана с Covid-19, след като се завърна от Франция. Очаква се отрицателният резултат от взетата проба, за да напусне лечебното заведение.

Към края на седмицата се очаква да бъде изписано и 12-месечното бебе, което бе прието миналия петък с температура и кашлица. Родителите му бяха поставени под карантина, след като са се завърнали от Германия.

Детето вече е добре. Днес не е имало температура, почти няма и кашлица. Дишането му е добро. Дори вече не иска да стои в болничната стая, споделиха от отделението.

От там казаха, че няма постъпили нови болни, нито съмнителни за коронавирус. На следващ етап ще бъде изписан и 50-годишният мъж от Оброчище, който постъпи с пневмония. Важното е, че болните оздравяват и вече мислим за дехоспитализация, коментираха медиците.

Общо 12 са пациентите, положителни за коронавирус, в област Добрич. Шестима от тях постъпиха в болница – петима в Добрич и един във Варна. Останалите се лекуват при домашни условия.

В неделя бяха изписани първите двама заразени с Covid-19 пациенти в Добрич. Те са мъж на 33 години, завърнал се от Англия, и друг – на 44 години, прибрал се от Австрия. Те ще останат 28 дни под карантина вкъщи и наблюдението се осъществява от личния лекар. В края на карантинния период от заразените с Covid-19 ще трябва да се вземе още един PCR текст, за да се получат два отрицателни резултата и да се счита, че пациентът е излекуван.

c